Változások

Az utolsó bejegyzésem óta, nagyon sok idő eltelt (meglepően sok), és ahogy akkor is írtam, ez nem azt jelenti, hogy nem gondoltam a blogra, sőt határozottan tervemben volt az újabb bejegyzések írása.

Az egyik oka a blog indításának az volt, hogy saját magam motiváljam a folyamatos tanulásra, mert amíg össze állítottam egy bejegyzést, esetleg egy havi tervet, addig muszáj volt Erdély újabb területeit kutatnom, és ez által saját magam tudást fejlesszem. Ez nagyon hiányzott az idén. Az előző évek a folyamatos tanulásról szóltak, viszont az idén ez kimaradt, ugyan úgy ahogy kimaradt az idegenvezetés is az életemből.

Ahogy mondani szoktam, “az idén nem ültem autóbuszra”.

Ennek több oka van:

- Tusnádfürdőről sokkal nehezebb eljutni a határra (kb. 450 km ), mint Kolozsvárról (kb. 170 km). Ez a nehézség az időben is, illetve a vonat összeköttetésekben is érezhető.

Erdely-terkep

- A tavalyi sikeres Talaboros együttműködésnek köszönhetően, ez idén is én szervezhettem le az utazási iroda Erdélybe jövő csoportjait: szállások, idegenvezetések, bejelentkezések, és minden apró cseprő (és kevésbé apró-cseprő) dolog ami egy ilyen utazás során felmerülhet.

A tavalyi munkánk igazi gyümölcse talán az volt, hogy az idei szezonban még több iskola választotta a Talabor Utazási Irodát a szervezés lebonyolításában, és így az én munkám is megsokszorozódott. Aminek természetesen szívből örvendtünk, hiszen így még több hetedikes diák juthatott el Erdélybe és ismerhette meg a szülőföldemet. Mindennek megvan az előnye, és a hátránya, ennek a hátránya, hogy a megnövekedett adminisztrációs munka miatt nehezebb lett volna az idegenvezetés.

02_Talabor_logo

- A harmadik, és legfontosabb ok, amiért nem ültem autóbuszra: a kis családunk újabb taggal bővülése :) Ez pedig egy olyan különleges időszak, amit úgy érzem nagyon meg kell becsülni, illetve nem lehet más prioritásokat ez elé állítani, bármennyire nehéz lemondani az idegenvezetés adta plusz élményekről.

Huba és ZitaEz a csodálatos állapot vett el nagyon sok energiát, ami miatt nem tudtam a bloggal sem foglalkozni, bármennyire szerettem volna. Lassan kellett tudatosuljon nekem, hogy a fontossági sorrendek kezdenek átértékelődni, és bármennyire szerettem, az előző pörgős életemet fel kell adni, mert nem lehet egyszerre mindent csinálni: így szűntek meg  a bejegyzések írása, illetve így maradt ki az idei évemből az idegenvezetés, illetve a rendezvények szervezése (Tusványos), a sátor bérbe adások alkalmával sem tudtam a csapattal menni, vagy ha igen, akkor nem tudtam érdemben segíteni nekik:

05_Sator huzas

Én pihenek, a fiúk dolgoznak

Most a legfontosabb dolgom a pihenés (amit néha nehezen viselek. Igen tudom, az emberek többsége erre vágyik, de az én izgő-mozgó természetemnek nem való hosszú ideig), mert bármelyik pillanatba megszülethet a kisfiúnk: elméletileg augusztus 10.-én, gyakorlatilag bármikor :)

Tényleg igyekszem ezt az időszakot a szép várokozás időszakának megélni.

Hármasban :)

Konkrét terveket nem szeretnék most megfogalmazni sem a bloggal, sem az idegenvezetéssel, sem a további szervezésekkel kapcsolatosan, mert egyelőre nehéz előre látni, viszont biztos vagyok benne, hogy nem tűnök el végleg, és egy idő után jelentkezem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments