2014 visszatekintés

Az utóbbi időben nagyon eltűntem, de ez nem azt jelenti, hogy nem jutott eszembe a blog, sőt nagyon gyakran, és nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudtam annyit foglalkozni ezzel, mint amennyit szerettem volna.

Úgy érzem, hogy minden évben megsokszorozódnak a tennivalóim, viszont belőlem még mindig csak egy van, ezért sajnos nem tudok mindent ugyan olyan intenzitással megoldani, vannak amik a háttérbe szorulnak. Ebben az esetben a blog sínylette meg, de ennek az okát szeretném megosztani a kedves olvasókkal:

- a tavasz-nyár folyamán hál’istennek nagyon sok csoportom volt, aminek csak örvendeni tudok

01_idegenvezetes erdelyben

- 2014-es év volt az első, amikor referensként dolgoztam a Talabor utazási irodának

02_Talabor_logo

- nyár folyamán több rendezvényen is részt vettünk a párommal, mint szervezők

03_Tusvanyos

- néhány nagyon jó idegenvezető kollégával sikerült a régi álmunkat teljesíteni: bejegyeztük az Erdélyi Magyar Idegenvezetők Egyesületét (EMIE), aminek a működési tervét az ősz folyamán és most tavasszal dolgozzuk ki

04_Emie

- a rendezvény sátrak bérlésére az igény megnövekedett (ezt a vállalkozást a párommal közösen indítottuk, és egyidős az én idegenvezetői pályafutásommal.

05_satorepites

- személyes életünkben is történt egy nagy változás, 2013 karácsonyán a párom megkérte a kezem, és 2014 őszén megszerveztük az esküvőnket. Pontosabban két, és fél esküvőt szerveztünk:

  • -  a polgári esküvőnk (augusztus 28.-án), amit egy szűk körű családi ebéd követett
  • - augusztus 30.-án volt a farkaslaki lakodalom
  • - szeptember 6.-án következett a Gyergyói esküvő (erről majd még írok bővebben

06_eskuvo

- mindezt természetesen egy csodaszép nászút követte. Utolsó pillanatban döntöttük el a helyszínt, és időpontot, és nagyon- nagyon jól éreztük magunkat.

07_naszut

- már októberben jártunk, amikor neki fogtunk a Tusnádfürdői lakásunkat berendezni. Igen jól írtam Tusnádfürdőn, mivel a nyár folyamán fokozatosan elköltöztünk Kolozsvárról, közel 8-10 éves tartózkodásunk után. Hogy miért pont Tusnádfürdő? Mert kaptunk egy jó munka lehetőséget, amit elfogadtunk, így a párom már májustól Tusnádfürdőn élt. Én is igyekeztem minél többet itt tartózkodni, de az előre bevállalt csoportok idegenvezetését mindenképp teljesítenem kellett.

 

Az új munkahelyünk a tusnádfürdői kempingben felújításából, majd annak az üzemeltetéséből áll. Kihívásnak érezzük ezt a lehetőséget, és nagy lelkesedéssel igyekszünk megfelelni  az újabbnál újabb feladatoknál.

08_kemping

Nagyon vázlatosan, így nézett ki a 2014-es évünk.

09_mult_jovo

A további terveim/terveink:

- a legfontosabb a kis családunk bővítése :)

- természetesen az új munkahelyünkből és a lehetőségeiből a legtöbbet szeretnénk kihozni. A konkrét üzemeltetésen kívül pedig változatos programokat szeretnénk kínálni az ide látogatóknak (már van néhány nagyon jó ötlet a tarsolyunkban, amelyről majd itt is olvashatnak.)

- a fentiekből pedig következik, hogy sajnos nem tudok ugyan abban a formában idegenvezetni, mint eddig, vagyis több napos erdélyi körutazásokat vállalni. Viszont ez közel sem azt jelenti, hogy feladom az idegenvezetői munkámat, sőt ellenkezőleg: folytatom, csak picit átalakítva. Helyi változatos programokat alakítunk ki, aminek a lényege, az élmény nyújtás lesz, és egy régió mélyebb, alaposabb megismertetése.

- az utóbbi időben nagyon sokan felkértek, hogy segítsek a program kialakításában és a teljes leszervezésében is, amiket nagyon szívesen vállaltam és a továbbiakban is vállalok. Ha nem is tudok majd én menni, mint idegenvezető, az Erdélyi Magyar Idegenvezetők Egyesülete keretén belül több kollégával dolgozunk össze, így biztos, hogy minőségi idegenvezetője lesz a csoportnak.

- az elmúlt években szerencsére nagyon jól kialakult a helyi idegenvezetőkkel is a kapcsolatom, így ha csak Erdély valamelyik városában néhány órás idegenvezetésre van szükség, akkor abban is tudok segíteni.

- a bloggal kapcsolatosan még nem tisztázódtak le teljesen a terveim, de amit biztosra tudok, hogy szeretnék egy kis ráncfelvarrást rajta, vagyis egy kis újítást, átalakítást, és valamilyen formában mindenképp akarom folytatni.

Kérem kövessenek továbbra is :)

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments