Év végi összefoglaló

2011 őszén indítottam el a blogot, így tavaly ilyenkor még nem volt amiről összefoglalót írnom. Most szeretném egy kicsit áttekinteni az elmúlt egy évet, ami nagyon gyorsan eltelt.

Statisztikai adatok szerint egyre többen látogatják az oldalt, amiért nagyon hálás vagyok, és talán ami a legjobban tetszik a mutatókban, hogy a látogatók 13%-a visszatérő.  Azért örvendek különösen ennek, mert tavaly is volt már 12% visszatérőm, vagyis, ahogy nőtt a látogatottsága az oldalnak, úgy arányosan nőttek a hűséges olvasók is. Köszönöm mindenkinek, aki rendszeresen követi a bejegyzéseimet. 

Ez a 125. bejegyzésem, ezek közül a  legolvasottabb a Szaploncai vidám temető, amit követnek a kategóriák: legenda, híres emberek és a kézművesség.

Az oldalra a legtöbben a google segítségével jönnek, majd azok következnek, akik ügyesen  begépelik: www.erdelyben.info, és ezt követi a facebookról érkező látogatók.

Kulcsszavas keresések között első helyen áll a mindennap hitvallás, ezek szerint érdekli az embereket, így ilyen lesz jövőre is. Még egy pár érdekes kulcsszó, amikről el sem tudom képzelni, hogy juthattak el ezekkel az oldalamig: „májusfa erdélyben”, „mesebeli rajzok”, „mit érdemes korondon venni” „sofört allas sepsiszentgyörgy 2013”.

 

Tavaly október elején indítottam el a facebook oldalt, és egy év alatt sikerült több, mint 300 liket össze szerezni (a nagy oldalakhoz képest ez nagyon apró szám, de én minden egyes likenak nagyon tudtam/tudok örvendeni). Igyekeztem minden nap feltölteni egy fotót az oldalra. A fényképeket megyék szerint csoportosítottam, hogy ha valakit jobban érdekel valamelyik régió/megye, akkor könnyebben eltudjon igazodni rajta.

Aminek a legjobban örvendtem az idén, hogy tavasszal felkeresett Fazakas Imola, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa, hogy készítsem velem egy interjút. Nagyon remélem, hogy a jövőben is lesz még ilyen lehetőségekben részem.

Amire pedig a legbüszkébb vagyok, és amiért ez az oldal is létrejött, az az idegenvezetés.

Hál` Istennek az idén több csoportom volt, mint az előző évben, de nem a számokon van a lényeg, hanem azon, hogy sok kedves gyerekkel, és felnőttel, ismerkedhettem meg, akik szép dolgot adtak nekem: kis apró mosolyok, a gyerekek őszinte megnyilvánulásai, baráti beszélgetések, kacagás, kedves visszajelzések, új helyek megismerése, sofőrökkel való jó együttműködések, apró, de felbecsülhetetlen értékű ajándékok, sőt még verseket is írtak nekem, illetve versbe foglaltak :)

Nagyon röviden össze foglaltam, hogy az elmúlt egy évben honnan – hova jutottam az oldallal. Most a Kedves Olvasót kérném meg, hogy pár gondolatba írja le, hogy mit is jelentett neki, ennek az oldalnak a követése, olvasása? Esetleg hogyan bukkant rá?

 

 

Erdélyről egy Erdélyben élő idegenvezető

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments