Kolozsvári Magyar Napok

Előző hónapra volt már egy program ajánlom, viszont augusztusban is akadnak nagyon jó programok, amelyek közül, most csak egyet szeretnék kiemelni, mégpedig a Kolozsvári Magyar Napokat, amit az idén már negyedig alkalommal szerveznek meg, augusztus 19 – 25. között.

Az utolsó sajtótájékoztatón elhangzott számok alapján egy hét alatt a következőkre számíthatnak a Kolozsvárra érkezők: 390 programpont, 250000 eurós költségvetés, közel 70 szervezettel működnek együtt, több mint 20 kiállítás, a Filmnapoknak 3 helyszíne lesz, a gyerekeknek 50 rendezvény, a fiataloknak is 50 rendezvény, több mint 30 koncert és előadás a 3 fő színpadon, 35 sörcsap, 24 médiapartner, több mint 8500 lájkoló a Facebookon, a honlapra pedig eddig 20000 látogató klikkelt.

Az eseménysorozat fénypontja a 30. évét „ünneplő” István, a király rockopera új változata lesz, amelyet 250 négyzetméteres színpadon adnak elő a Főtéren, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfus rendezésében, többek között helyi néptáncegyüttesek tagjainak szereplésével.

Kedv csinálónak itt a video klipp:

Részletes program a rendezvény honlapján található.

 

Erdélyről egy Erdélyben élő idegenvezető

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments