Szent György napok

A háromszéki Sepsiszentgyörgyön minden évben egy hétre nagy megmozdulásba kezdenek: már 22. alkalommal szervezik meg a Szent Györgyi Napokat, mindig az április 23.-ra (Szent György napjára) eső héten, így az idén  20- 28 közötti időszakra esik ez az rendezvény.

Az utóbbi években négy nagy téma köré sorolhatóak a programok:

Kulturális
Három budapesti színház, egy nemzetközi hírű fuvolaművésznő, Szécsi Pál emlékest, klasszikus koncertek, a hazai nagy kedvencek és visszatérő színházak erősítették a városnapok kultúrhetét.

 

 

Gyerek műsorok
A gyerekek is egész napos programkínálat közül válogathatnak, mint példul: Tarján Pál Fánk történetek mesés-zenés koncertje, a Szegedi Miniszínház két előadása, és családi nap, aminek a keretében Barangolhatnak a mesevilágban.

 

Szórakozás
Ebben a kategóriába különböző koncertek sokasága közül lehet válogatni. Felléptek már: Kiscsillag, Zanzibár, és ma megnézhető/meghallgatható a Neoton Família, és az Edda.

 

 

Népi – etno
Ez a témakor magába foglalta, ilyen jellegű témákat, mint gasztronómia, régi kávéházak élete, néptáncegyüttesek fellépése, illetve dalestek.

 

 

Aki esetleg még nem vett részt Erdély egyik legrégebbi és legnagyobb városnapján a Sepsiszentgyörgyi városnapokon, azoknak a mai nap, még lehetősége lehet erre.

Bővebb információt a rendezvény honlapján találhatnak.

Jó szórakozást, akinek lehetősége lesz elmenni ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments